ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΔΗΛΩΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την  ευχή  «αύξηση των εξαγωγών  και επιτυχία στην δημιουργία του νέου Εκθετηρίου - Δημοπρατηρίου»  εγκαινίασαν την 37 Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κα Ρόδη Κράτσα.
Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την σημασία των εξαγωγών των γουναρικών από την Καστοριά ενώ έδωσε  ιδιαίτερη σημασία  στην απόφαση που υπεγράφη πρόσφατα για την μείωση των σχετικών δασμών  με Τουρκία και Νότια Κορέα και υπογράμμισε ότι θα εργαστούμε ώστε αυτό να γίνει και με την Ρωσία και την Κίνα.
Από την πλευρά της η Κα Κράτσα  επισήμανε  ότι πρέπει η Καστοριά να γίνει» η λαμπερή πρωτεύουσα της Γούνας», αναφέρθηκε στα μέτρα  που παίρνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  ενώ επισήμανε  ότι στην Έκθεση  του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ τονίζεται  το ανταγωνιστικό για την Ελλάδα  πλεονέκτημα της γούνας. «Ας  το προστατέψουμε και ας το ενδυναμώσουμε «είπε η Κα Κράτσα προς όφελος  της Καστοριάς αλλά και της Ελλάδας μας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής  μίλησε για γιορτή της Δυτικής Μακεδονίας,  υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει  την γούνα ενώ θα βοηθήσει και στο θέμα της βίζας για  την Ρωσία . Μίλησε για την σημερινή προκήρυξη του προγράμματος JESSICA  από το οποίο διατίθενται 15 εκατομμύρια ευρώ και μέσω του οποίου θα υποστηριχτεί η δημιουργία του καινούριου Εκθετηρίου.
Χαιρετισμούς απεύθυναν  ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης  και ο Βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br /> <h2> <h3> <h4>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

Ελληνική Ομοσπονδία Γουνας

Konstantinou Furs