Ιστορικό

ΣΥΝΤΟΜΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς διοργανώνεται επί 42 συναπτά έτη στην πόλη της Καστοριάς.

Η πρώτη Έκθεση εγκαινιάστηκε στις 22/5/1976 στο Πνευματικό Κέντρο Καστοριάς, ενώ εκθέματα παρουσιάστηκαν και στις 3 αίθουσες της Λέσχης Γουνοποιών που στεγάζονταν τα γραφεία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς (Βαλαλά 1 – Πλατεία Ομονοίας). Το ίδιο και η 2η Έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1977.

    Από την 3η Δ.Ε.Γ.Κ. 1978 έως την 15η Δ.Ε.Γ.Κ. 1990, αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής και μεταφέρεται στο κτήριο «ΚΑΣΤΡΑ» της ΕΤΒΑ στη «Φούρκα», κοντά στην Περιοχή Μανιάκοι. (πρώτες εγκαταστάσεις Ε.ΔΗ.ΚΑ.αε).

    Από το 1991 έως το 2012 (16η Δ.Ε.Γ.Κ. - 37η Δ.Ε.Γ.Κ.) μεταφέρεται στις  κτηριακές εγκαταστάσεις του Ε.ΔΗ.ΚΑ στην περιοχή Χλόη.

    Το 2013 ολοκληρώνεται η ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου Εκθεσιακού Κέντρου 13.000 τ.μ., ιδιοκτησίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, στη Βιομηχανική Περιοχή Καστοριάς, λόγω της αυξημένης ζήτησης συμμετοχής εκθετών και η Έκθεση μεταφέρεται πλέον σε έναν ενιαίο Εκθεσιακό χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

    Η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 7 Μαΐου 2017, λειτουργώντας με το σκεπτικό της στρατηγικής “thing globally, act locally” ή αλλιώς “act and thing glocally” θα παρουσιάσει αλλαγές ώστε να συμβαδίζει με το ύφος της διεθνούς μόδας που επιβάλλουν οι νέες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όνομά της έχει αλλάξει όπως και το Brand Name της Έκθεσης, πράγμα που  αποτελεί πλέον τον οδηγό και για όλες τις υπόλοιπες δράσεις που προγραμματίζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και που αντιπροσωπεύει επάξια, όλη την ιστορία της γούνας, την αίγλη που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρονιά, αλλά και την περιοχή μας γενικότερα δίνοντας έμφαση στον τόπο καταγωγής της.

Ακολουθώντας λοιπόν η  Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς και ο Σ.Γ.Κ την στρατηγική της Glocalisation, όχι μόνο άντεξε στον διεθνή ανταγωνισμό,(ενώ άλλες εκθέσεις έκλεισαν), αλλά καθιερώθηκε στην συνείδηση των αγοραστών όλου του κόσμου, ως έκθεση υψηλής ποιότητας, ξεκούραστων αγορών άμεσης εξυπηρέτησης, έχοντας πάντα ως επίκεντρο της πολιτικής της την ικανοποίηση του πελάτη.

Ελληνική Ομοσπονδία Γουνας

Konstantinou Furs